Op Wijndomein Bergen vieren we de zomer op de meest pure manier. Onze wijngaardenier Sico kookt in zijn buitenkeuken een compleet verzorgd driegangenmenu in de openlucht, midden tussen de wijnranken.
Geen stijf gedoe of wit linnen, maar kleinschalig en ontspannen. Met ruimte om Improviseren en, met een beetje geluk, te genieten van een prachtige zonsondergang.
Wat kun je verwachten?
✅ Driegangen diner in de wijngaard
✅ Bijpassende Nederlandse wijnen
✅ Een compleet verzorgde avond

Te gast bij de wijngaardenier
Verwacht geen standaard restaurant, maar een eerlijk en biologisch driegangenmenu dat door de wijngaardenier zelf wordt bereid in zijn eigen buitenkeuken.
Je eet midden in de natuur op de plek waar onze druiven groeien.

Exclusieve Nederlandse wijnen
Bij het diner schenken we drie Nederlandse topwijnen van de favoriete collega wijnboeren.
En misschien proeven we wel een slokje van Wijndomein Bergen...

Buiten in het gras
Kleinschalig diner met slechts een paar tafeltjes tussen de ranken.
Geniet van de sfeer, de ondergaande zon achter de duinen en de rust, ver weg van de dagelijkse hectiek.

Sico de Moel
Gastheer & Wijngaardenier en voormalig restaurateur
Jarenlang was mijn wereld die van strak gesteven tafellakens, mooie borden, klinkende glazen en bijzondere gasten in mijn restaurant op de Bloemgracht in Amsterdam. Ik hield van mijn vak, van mijn gasten en van de opwinding van de avond.
Nu heb ik mijn witte koksbuis verruild voor een werkbroek en de drukte van de stad voor de rust van de wijngaard. Een paar avonden per jaar kook ik op Domein Bergen nog steeds met dezelfde passie, maar zonder de opsmuk.
Geen ingewikkelde dressuurtjes, maar eenvoudige gerechten uit mijn geïmproviseerde buitenkeuken. Gewoon gezellig, kleinschalig, zonder pretenties, lekker buiten op een fantastisch mooie plek.
Mensen vragen me weleens: 'Mis je de luxe van je oude restaurant niet?' Dan kijk ik naar de zon die zakt achter de duinen van Bergen, terwijl mijn gasten met hun voeten in het gras genieten van een bord eten en een glas wijn van eigen bodem. Mijn antwoord is dan simpel: genieten is de ware luxe.
Ik nodig je van harte uit om een avond aan te schuiven tussen de ranken.
Voor degene die een “zen” momentje wilt beleven met heerlijke gerechten van Sico, Nederlandse wijnen om te proeven, met de voeten in het gras, met de groene uitzichten om je heen en de weerselementen die je niet kan beïnvloeden….
Voor degene die dit wil beleven, in plaats van 4 muren, druk bezette tafeltjes om je heen waarbij je je stem moet verheffen om elkaar te verstaan, is dit een unieke plek om even een paar uur te genieten.
Een heel mooi concept voor wie zich echt weer even mens wilt voelen.

Michiel (juni '25)
Wij hebben enorm lekker gegeten op een bijzondere plek! Geweldig hoe Sico ons in 2 uurtjes heeft voorzien van voortreffelijke wijnen en heerlijk eten van de BBQ. Tussen de gerechten door hebben we nog leuke informatie gekregen over onder andere de wijngaard. Met 5 tafeltjes totaal zit je heerlijk in het gras te genieten.
Een bijzondere ervaring en leuk hoe Sico dit heeft opgetuigd. Niet teveel poespas, maar gewoon een bijzondere ervaring. Wij kunnen het iedereen aanraden!
Kleine tip voor de volgende gasten, draag geen hakken of nette schoenen, want je gaat echt de wijngaard in;-)

MB (aug '25)
Op zaterdag 14 juni genoten we van een landelijke setting, een selectie mooie wijnen en een verzorgd driegangenmenu. Wat een verrassing hoe Sico dit weet neer te zetten in zo’n eenvoudige, maar charmante omgeving – echt knap gedaan.
We waren bovendien aangenaam verrast door de kwaliteit van de Nederlandse wijnen. Al moet gezegd: met zon en mooi weer smaakt alles misschien net iets beter.
Al met al een leuke en bijzondere ervaring. We komen graag nog eens terug. Hopelijk is het dan ook mogelijk om een glas van het eigen domein te proeven. De wijngaard is momenteel nog in opstartfase, en de productie is voorlopig kleinschalig en gaat naar de leden en mede-eigenaren.

Jan (aug '25)
Heb gisteren heerlijk genoten.
De verhalen en van het lekkere chaotische wat er ontstond vanwege het weer.
Veel gelachen en weer wat opgestoken was weer eens wat anders dan in een gewoon restaurant eten.
Was een beetje luxe en primitief bij elkaar en daar houden wij wel van.
Bijgevoegd en zien je je nog wel eens terug maar dan voor de wijn en spijservaringen.
Bedankt nogmaals voor de gezellige en lekkere avond.!

Ton & Johanna (aug '25)
Bedankt voor een geweldige avond.
Alles was perfect, het eten, de wijn, de zonsondergang. Geweldig.
Wat een bijzondere avond!

Christa (aug '24)
Geweldige ervaring midden in de wijngaard - mooie verhalen van Sico, die met veel passie de overstap heeft gemaakt vanuit een goed Amsterdams restaurant naar deze lokale wijngaard. Eten is goed, wijnen zijn lekker. Let op; het is een mooie ervaring buiten, dus zorg dat je een dikke trui meeneemt voor als het weer iets minder is of de zon onder gaat.

Freek (mei '24)
Diners vinden plaats van mei tot en met augustus, wanneer het meestal heerlijk weer is.
Mocht het weer onverwacht omslaan, dan kunnen we overdekt zitten.
Alleen bij echt noodweer kiezen we in overleg voor een andere datum.
Nee, en dat is precies de bedoeling. Je dineert buiten, midden in de natuur.
Trek comfortabele schoenen aan en neem iets warms mee voor als het later afkoelt. De sfeer is ongedwongen en persoonlijk, met aandacht voor eten, wijn en elkaar.
Ja, het diner en de bijpassende wijnen zijn volledig inbegrepen.
Eventuele extra’s, zoals Zeeuwse oesters of Nederlandse kazen, kun je vooraf bij de reservering aangeven. Alles wordt vers ingekocht.
Een diner in de wijngaard is geen avond uit in een restaurant, maar een ontspannen beleving in de buitenlucht, midden tussen de wijnranken.
Je schuift aan bij een kleinschalig diner met een paar tafeltjes in het gras. Onze wijngaardenier kookt zelf een verzorgd driegangenmenu in zijn buitenkeuken, met bijpassende Nederlandse wijnen.
Per avond ontvangen we maximaal vijf tafeltjes.
Zo blijft het intiem, persoonlijk en is er alle ruimte voor aandacht en gesprekken.
Het diner is juist bedoeld om wijnliefhebbers kennis te laten maken met onze wijngaard en Nederlandse wijnen.
We waarschuwen je wel: veel bezoekers worden na afloop zo enthousiast dat ze alsnog lid worden. ;)